Lajmet

16 nëntor 2023

Me inicim të Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, u miratua vendimin për shpronësimin e “Damperit” në Suharekë

Në mbledhjen e sotshme të Qeverisë, me inicim të Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, u miratua vendimin për shpronësimin e “Damperit” në Suharekë.
Me paratë e shpronësimit do të kompensohen ish-punëtorët e ish-fabrikës ‘’Ballkani", që për shumë vite kanë pritur realizimin e së drejtës së tyre.
Për më shumë, ish-hapësira e “Damperit”, tashmë i kalon FSK-së.

Lexo dhe:

U miratuan vendimet e shpronësimeve të pronave për realizimin e Deponive Sanitare për Menaxhimin e Mbeturinave të Ngurta

Në mbledhjen e 172-të të Qeverisë, u miratuan vendimet e shpronësimeve të pronave për realizimin e Deponive Sanitare për Menaxhimin e Mbeturinave të Ngurta, për këto regjione:
♻️ Regjionin e Prishtinës;
🏞 Regjionin e Prizrenit;
🟢 Regjionin e Gjilanit; si dhe
✅ Regjionin e Podujevës.
Lexo më shumë

Ministri Aliu priti në takim shefen e Zyrës Ndërlidhëse të Republikës së Greqisë, Ambasadoren Heleni Vakali

Sot, z.Aliu minister i Ministrise se Mjedisit, Planifikimit Hapesinor dhe Infrastrukture priti në takim shefen e Zyrës Ndërlidhëse të Republikës së Greqisë, Ambasadoren Heleni Vakali. Ambasadores i uroi mirëseardhje, njëherazi i uroi për detyrën e saj. Në kuadër të këtij takimi ministri Aliu e njoftoj me punën dhe angazhimin në Ministrinë e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, dhe u diskutua në përgjithësi mbi marrëdhëniet dy-palëshe në mes dy vendeve, si në nivelin politik, ashtu edhe atë ekonomik.
Në frymën e thellimit të bashkëpunimit, potencuam vullnetin e të dyja vendeve për çështje me interes të përbashkët, me ç’rast u diskutua për bashkëpunimin e ndërsjellë të mundshëm për projekte që do të ndikonin në përmirësimin e jetës së qytetarëve tanë, si dhe përkushtimin tonë që t’i zgjerojmë dhe intensifikojmë raportet në të gjitha fushat, në veçanti vendosjen e marrëdhënieve diplomatike.
Lexo më shumë