Lajmet

15 nëntor 2023

Ministri Aliu priti në takim shefen e Zyrës Ndërlidhëse të Republikës së Greqisë, Ambasadoren Heleni Vakali

Sot, z.Aliu minister i Ministrise se Mjedisit, Planifikimit Hapesinor dhe Infrastrukture priti në takim shefen e Zyrës Ndërlidhëse të Republikës së Greqisë, Ambasadoren Heleni Vakali. Ambasadores i uroi mirëseardhje, njëherazi i uroi për detyrën e saj. Në kuadër të këtij takimi ministri Aliu e njoftoj me punën dhe angazhimin në Ministrinë e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, dhe u diskutua në përgjithësi mbi marrëdhëniet dy-palëshe në mes dy vendeve, si në nivelin politik, ashtu edhe atë ekonomik.
Në frymën e thellimit të bashkëpunimit, potencuam vullnetin e të dyja vendeve për çështje me interes të përbashkët, me ç’rast u diskutua për bashkëpunimin e ndërsjellë të mundshëm për projekte që do të ndikonin në përmirësimin e jetës së qytetarëve tanë, si dhe përkushtimin tonë që t’i zgjerojmë dhe intensifikojmë raportet në të gjitha fushat, në veçanti vendosjen e marrëdhënieve diplomatike.

Lexo dhe:

Me inicim të Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, u miratua vendimin për shpronësimin e “Damperit” në Suharekë

Në mbledhjen e sotshme të Qeverisë, me inicim të Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, u miratua vendimin për shpronësimin e “Damperit” në Suharekë.
Me paratë e shpronësimit do të kompensohen ish-punëtorët e ish-fabrikës ‘’Ballkani", që për shumë vite kanë pritur realizimin e së drejtës së tyre.
Për më shumë, ish-hapësira e “Damperit”, tashmë i kalon FSK-së.
Lexo më shumë

Me hapa të shpejt drejt fillimit të ndërtimit të rrugës Prizren - Tetovë

Me hapa të shpejt drejt fillimit të ndërtimit të rrugës Prizren - Tetovë 🛣️
Në mbledhjen e sotshme të Qeverisë, u miratua Vendimin Preliminar për Shpronësimin e Pronave të Paluajtshme për realizimin e Rrugës Prizren-Tetovë, përkitazi ndërtimin e Rrugës Prizren-Kufiri me Maqedoninë e Veriut (Tetovë), segmenti Struzhë-Kyçja me Autoudhën “Ibrahim Rugova”, në Prizren-Jug, L=20.350km, për Zonat Kadastrale: Prizren, Vllashnje, Leskovec, Jabllanicë dhe Kushtendil, të Komunës së Prizrenit.
Kjo rrugë i lidhë dy autostrada ndërkombëtare të cilat kalojnë në dy anët e maleve të Sharrit – respektivisht lidhet auto ruta europiane E65 në Maqedoninë e Veriut me auto rutën E80 në Kosovë. Lidhja e këtyre dy rrugëve në pikën më të afërt mes tyre, përveçse i afron dy qytetet dhe dy shtetet tona, ajo mundëson hapjen e një korridori të ri rrugor që ka impakt në rajonin e gjerë të Ballkanit.
Lexo më shumë