Lajmet

06 qershor 2024

Ministri Aliu bashkë me drejtorin e AKK-së, Avni Ahmeti zhvilluam një diskutim të hollësishëm për progresin e punës në kuadër të Projektit të Bankës Botërore për Regjistrim të Pronës në Kadastër

Sot, në MMPHI bashkë me drejtorin e AKK-së, Avni Ahmeti, dhe kolegë e bashkëpunëtorë të tjerë, zhvilluam një diskutim të hollësishëm për progresin e punës në kuadër të Projektit të Bankës Botërore për Regjistrim të Pronës në Kadastër dhe për Infrastrukturë te Informacioneve Hapësinore (REGIP), me Massimiliano Paoluccin, menaxherin e Bankës Botërore për Kosovë.

Ritmi i punës dhe planet ambicioze të AKK-së, në kuadër të MMPHI-së, për përfundimin e 11 udhëzimeve deri në mars janë njëherit rezultat i një bashkëpunimi dhe pune të mirëfilltë. Këto udhëzime shërbejnë për një reformë rrënjësore në sektorin e kadastrit, dhe besojmë se përkushtimi ynë, po krijon kushte të favorshme për themelimin e një sistemi kadastral të rregullt e të saktë, që do të kontribuojë në zhvillimin ekonomik të vendit tonë.

Në takim, u prezantua progresi i disa prej aktiviteteve të Projektit REGIP, rëndësia dhe volumi i punëve që e presin Agjencinë Kadastrale të Kosovës në këtë periudhë kohore, bazuar kjo edhe në reformat e fundit legjislative që ka realizuar ky institucion, me fuqizimin e Ligjit të ri për Kadastër dhe 10 Udhëzimeve të reja administrative.

 

Lexo dhe:

Ministri Aliu falënderoi 𝐉𝐈𝐂𝐀 𝐝𝐡𝐞 𝐐𝐞𝐯𝐞𝐫𝐢ne 𝐉𝐚𝐩𝐨𝐧𝐞𝐳𝐞

Faleminderit partnerëve tanë (𝐉𝐈𝐂𝐀) 𝐝𝐡𝐞 𝐐𝐞𝐯𝐞𝐫𝐢𝐬𝐞̈ 𝐉𝐚𝐩𝐨𝐧𝐞𝐳𝐞, për kontributin e vazhdueshëm për zhvillimin e kapaciteteve për kontrollin e ndotjës së ajrit në Republikën e Kosovës.

Sot e tutje, vazhdojmë të kemi bashkëpunim të shkëlqyer për ngritjen e kapaciteteve për menaxhimin e duhur të cilësisë së ajrit, si dhe për kontribuimin në aplikimin e masave për reduktimin e ndikimeve të ndotjës.

 

Lexo më shumë

Angazhim maksimal që rruga Kijevë-Dollc, si një vepër e rëndësishme infrastrukturore të jetë gati sa më parë

Angazhim maksimal që rruga Kijevë-Dollc, si një vepër e rëndësishme infrastrukturore të jetë gati sa më parë, ashtu siç e kemi premtuar.
Sot, në vazhdën e vizitave që po bëjmë në rrugë të ndryshme, ishim tek aksi Rrugor Kijevë-Dollc, për të parë nga afër punimet që po zhvillohen në këtë segment shumë të rëndësishëm.
Jemi të lumtur që tashmë është vënë në rrugën e duhur me intensifikimin e punimeve, si dhe sanimin e çdo problemi eventual gjatë rrugës.
Lexo më shumë