Lajmet

26 mars 2024

Sot në hapësirat e Ministrisë, bashkë me zëvendës-ministrin Durmishi dhe kolegë, pritëm në takim delegacionin nga Shkodra, nënkryetarin e bashkisë së Shkodrës, Onid Bejleri, si dhe drejtorin e Urbanizmit në Shkodër, Taulant Dibra

Sot në hapësirat e Ministrisë, bashkë me zëvendës-ministrin Durmishi dhe kolegë, pritëm në takim delegacionin nga Shkodra, nënkryetarin e bashkisë së Shkodrës, Onid Bejleri, si dhe drejtorin e Urbanizmit në Shkodër, Taulant Dibra.
Diskutuam për hapat e mëtutjeshëm rreth jetësimit të projektit të përbashkët të ndërtimit të hekurudhës, që përmes Gjakovës dhe Shkodrës, e lidhim Prishtinën dhe Durrësin, e po ashtu edhe për projekte të tjera infrastrukturore të përbashkëta që i kemi.
Do të vijojmë me të tjera investime për projekte strategjike e kombëtare, me ndikim të drejtpërdrejtë në jetën e të gjithë shqiptarëve, pa dallim se ku jetojnë.

Lexo dhe:

Tashmë janë nënshkruar kontratat për fillimin e ndërtimit të Rrugës Prishtinë-Pejë, segmenti Kijevë-Dollc

Tashmë janë nënshkruar kontratat për fillimin e ndërtimit të Rrugës Prishtinë-Pejë, segmenti Kijevë-Dollc.
Rruga është me katër korsi, e ndarë në 4 llote, dhe përshkon gjatësi totale prej 12.8 km, rrugë e cila do të ndikojë drejtpërdrejt në jetën e mijëra banorëve dhe do të shërbejë si mundësi për zhvillim ekonomik të vendit.
Po e realizojmë edhe një zotim tjetër.
Lexo më shumë

Në dy vitet e fundit, Republika e Kosovës i'u është bashkuar Iniciativës për Qeverisje të Gjelbër (GGI) të iniciuar nga ShBA-të

Në dy vitet e fundit, Republika e Kosovës i'u është bashkuar Iniciativës për Qeverisje të Gjelbër (GGI) të iniciuar nga ShBA-të.  Ky angazhim do të theksohet edhe më tej në takimin e ardhshëm të GGI-së, ku Kosova do të prezantojë strategjinë dhe përkushtimin e saj të plotë ndaj qeverisjes së gjelbër dhe veprimeve për klimën.

Në këtë takim, me mbi 180 pjesëmarrës nga mbi 60 shtete të ndryshme, Agim Mazreku, në emër të MMPHI, do të prezantojë qasjen gjithëpërfshirëse të Kosovës ndaj qeverisjes së gjelbër dhe angazhimin ndaj ndryshimeve klimatike. Takimi do të zhvillohet nën udhëheqjen e z. Andrew Mayock, Shefi Federal i Qëndrueshmërisë brenda Zyrës Ekzekutive të Presidentit dhe Këshillit të Shtëpisë së Bardhë për cilësinë e mjedisit.

Lexo më shumë