Lajmet

17 prill 2024

Rruga Junik-Gjeravicë, me impakt të rëndësishëm për zhvillimin ekonomik për të gjithë zonën e Dukagjinit

Rruga Junik-Gjeravicë, me impakt të rëndësishëm për zhvillimin ekonomik për të gjithë zonën e Dukagjinit
Kjo rrugë do të ngris në një piedestal më të lartë turizimin malor e atë dimëror në vendin tonë, e poashtu do të nxjerrë në pah fushëpamjen panoramike të zonës së bukur të maleve të Gjeravicës dhe Alpeve Shqiptare.

Lexo dhe:

Ministri Aliu merr pjesë në forumin ndërkombëtar për Gratë, Paqen dhe Sigurinë

Në forumin ndërkombëtar për Gratë, Paqen dhe Sigurinë, i ftuar në sesionin për të diskutuar rreth ndryshimeve klimatike, ndërtimin e qëndrueshmërisë dhe modalitetet e zgjidhjet për zhvillim të qëndrueshëm
Lexo më shumë

Fillon ndërtimi i Digës së Dragaçinës dhe Impiantit të Trajtimit të Ujit

Urime të gjithë qytetarëve të Therandës për një fillim të mbarë të Ndërtimit të Digës së Dragaçinës dhe Impiantit të Trajtimit të Ujit. ✅
Diga e Liqenit të Dragaçinës në Therandë, me vlerë të parashikuar investive prej rreth 40 milionë euro, e volum total të rezervuarit për nivelin normal te operimit prej 13.1 milionë m3, tashmë është drejt realizimit.
Pas prezantimit të Studimit të Fizibilitetit, para zyrtarëve të MMPHI-së dhe qytetarëve të komunës së Therandës, kompania implementuese gjatë dëgjimit publik me qytetarët ka prezentuar të gjitha të gjeturat për këtë projekt vital për vendin.
Gjatë ditëve në vijim, pas inkorporimit të komenteve, do të dorëzohet projekti në Ministri, për të vazhduar më tej me hartimin e projektit kryesor dhe dizajnit. Kjo digë është njëra nga 5 digat e reja që po punohet me intensitet të lartë, dhe është investim i Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës.
Lexo më shumë