Dita e Evropes

Dita e Europës festohet më 9 maj çdo vit për të shënuar vjetorin e "Deklaratës Schuman", të cilën e dha Robert Schuman, ministri i jashtëm francez, në vitin 1950. Kjo deklaratë propozoi themelimin e Komunitetit Evropian të Karbonit dhe Çelikut, i cili konsiderohet si hapi i parë në krijimin e atë që njihet sot si Bashkimi Europian. Në këtë ditë, vendet anëtare të Bashkimit Europian shpallin ngjarje dhe aktivitete të ndryshme për të festuar bashkëpunimin dhe unitetin evropian. Aktivitetet përfshijnë koncerte, ekspozita kulturore, diskutime dhe shfaqje të artit. Dita e Europës është një rast për të reflektuar mbi përparimet e arritura në bashkëpunimin evropian dhe sfidat që janë përpara. Në kohën e sotme, Bashkimi Europian është një nga organizmat ndërkombëtare më të rëndësishme, duke mbajtur peshën e tij në çështjet ekonomike, politike dhe sociale në nivel global. Kjo dëshmon rëndësinë e bashkëpunimit dhe solidaritetit në Evropë, si dhe rëndësinë e respektimit të vlerave demokratike dhe të drejtave të njeriut.

Lexo dhe:

Zhvillim i punimeve me intesitet të lartë në aksin rrugor 𝐊𝐢𝐣𝐞𝐯𝐞̈-𝐃𝐨𝐥𝐥𝐜

Me dinamikën aktuale, ku progresi po shihet çdo ditë e më shumë, rruga do të jetë gati për qarkullim brenda afatit të përcaktuar kohor.
Lexo më shumë