Lajmet

23 mars 2024

Po e Shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Meteorologjisë

Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës, përherë në shërbim të qytetarëve dhe institucioneve, tanimë me shkencë të avancuar dhe në veprim ndaj ndryshimeve klimatike.
Drejt digjitalizimit dhe raportimit automatik të plotë të të dhënave në kohë reale për të gjithë territorin, duke i hapur rrugë zhvillimit të një sistemi për paralajmërim të hershëm.

Lexo dhe:

Zero tolerancë ndaj gurëthyesve ilegal

Zero tolerancë ndaj gurëthyesve ilegal.
Qeveria e Kosovës është e vendosur që të vë rend në operimin e gurëthyesve anëkënd vendit.
Koha kur jeta dhe shëndeti i qytetarëve të Kosovës rrezikohej nga operatorë dhe kompani të ndryshme të cilat vepronin në mënyrë ilegale apo duke tejkaluar kompetencat e tyre ka kaluar. Shkatërrimi i natyrës, dëmtimi i shëndetit, pronës private dhe publike nga operatorët ilegal nuk është më e mundur.
kuadër të këtyre parimeve, sot bëmë katër inspektime në terren në rajonin e Prizrenit dhe këto inspektime veçse do të shtohen në ditët në vijim, dhe kështu do të marrim masa ndaj secilit që do të shkel ligjin dhe vepron pa leje.
Lexo më shumë

Tashmë janë nënshkruar kontratat për fillimin e ndërtimit të Rrugës Prishtinë-Pejë, segmenti Kijevë-Dollc

Tashmë janë nënshkruar kontratat për fillimin e ndërtimit të Rrugës Prishtinë-Pejë, segmenti Kijevë-Dollc.
Rruga është me katër korsi, e ndarë në 4 llote, dhe përshkon gjatësi totale prej 12.8 km, rrugë e cila do të ndikojë drejtpërdrejt në jetën e mijëra banorëve dhe do të shërbejë si mundësi për zhvillim ekonomik të vendit.
Po e realizojmë edhe një zotim tjetër.
Lexo më shumë