Lajmet

21 shkurt 2024

Thirrje për aplikim për bashkëfinancimin e projekteve në Komuna

MMPHI për Komunat
Thirrje për aplikim për bashkëfinancimin e projekteve në Komuna

Lexo dhe:

Këshilli për Ndryshime Klimatike tani është edhe në rrjete sociale

Këshilli për Ndryshime Klimatike tani është edhe në rrjete sociale!

Për t’u përditësuar rreth aktiviteteve tona në fushën e ndryshimeve klimatike, na ndiqni në Këshilli për Ndryshime Klimatike.

Kosova është zotuar vullnetarisht për të zbatuar obligimet globale drejt praktikave më të qëndrueshme klimatike dhe mjedisore.

 

Lexo më shumë

Po vazhdon faza e dytë e projektit “Zhvillimi i Kapaciteteve për Kontrollin e Ndotjes së Ajrit në Republikën e Kosovës”

Gjatë këtij Seminari Rajonal, u prezantua detajishtë rreth projektit i cili po implementohet nga Agjencia Japoneze për Bashkëpunim Ndërkombëtar (Jica Kosovo) si dhe Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës (MMPHI), që njëherit ka për qëllim monitorimin dhe kontrollin e ajrit dhe zhvillimin e politikave të menaxhimit adekuat të cilësisë së ajrit bazuar në të dhënat teknike si dhe zbatimin e masave të kontrollit të ndotjes së ajrit.

Faleminderit partnerëve tanë (JICA) dhe Qeverisë Japoneze, të cilët kanë përfunduar me sukses realizimin e fazës së parë të projektit për zhvillimin e kapaciteteve për kontrollin e ndotjes së ajrit në Republikën e Kosovës, dhe sot, vazhdojmë të kemi bashkëpunim të shkëlqyer, ku po e vazhdojmë fazën e dytë të projektit të rëndësishëm për ngritjen e kapaciteteve për menaxhimin e duhur të cilësisë së ajrit, që do të kontribuoj në aplikimin e masave për reduktimin e ndikimeve të ndotjes.

Lexo më shumë