5968 - Galeria_single | MMPH

Sot pata nderin dhe kënaqësinë, të takohem miqësisht me Kryetarin e Rajonit të Puglias, z. Michele Emiliano. 

 

Me z. Emiliano, shkëmbyem përvoja e ide të ndryshme, ku fillimisht më njoftoi për historikun dhe funksionimin e porteve të zonës së Puglias, lehtësimin e transportit hekurudhor, si dhe për ndërlidhjen në mes të hekurudhës dhe portit detar, në funksion të distribuimit të mallrave.

 

Po ashtu, diskutuam për projektin konkret të hekurudhës Durrës – Prishtinë, lidhjet e Portit të Durrësit me dy portet e zonës së Puglias, Brindisi dhe Bari, lehtësimin e transportit të mallrave, si dhe krijimin e lidhjeve më të sigurta e më të qëndrueshme të transportit.

 

Në këtë takim theksova se Kosova do të ketë infrastrukturë moderne hekurudhore, njëkohësisht edhe një bashkëpunim të ndërsjellë me vendet e rajonit dhe më gjerë, si shprehje të vullnetit për të shënuar një etapë më intenzive të bashkëpunimit e cila bazohet në vlera të përbashkëta me synim të zhvillimit të përgjithshëm ekonomik.