4878 - Galeria_single | MMPH

'

 

Prishtinë, 07.10.2020 - Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi ka pritur sot në vizitë shefin e Zyrës së BE-së në Kosovë / Përfaqësuesin e Posaçëm të BE-së, Tomáš Szunyog, i cili ishte i shoqëruar nga zëvendës-shefi, Riccardo Serri dhe zyrtarja e sektorit ekonomik, Syzana Bytyçi-Jagxhiu.

 

Në këtë vizitë të parë nga shefi i ri i Zyrës së BE-së/PPBE, u fol në terma të përgjithshëm mbi projektet që Zyra e Bashkimit Evropian po i realizon me digasteret që mbulon Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit, si dhe Planin e sapomiratuar për Ekonomi dhe Investime për Ballkanin Perëndimor, që ka një fokus të veçantë në digjitalizimin dhe ekonominë e gjelbër.

 

Ambasadori Szunyog tha se Bashkimi Evropian do të vazhdojë të përkrahë Kosovën, dhe sa Plani për Investime do të kontribuojë për një ekonomi të qëndrueshme dhe për të tejkaluar pasojat e pandemisë COVID-19.

 

Ministri Blerim Kuçi tregoi se janë të koncentruar në rrugën e integrimit evropian edhe në zbatimin e parimeve për ekonomi të gjelbër.

 

Më tej, ministri Kuçi e njoftoi ambasadorin Szunyog për zhvillimet në avancimin e politikave dhe veprimeve në përkrahje të energjisë së ripërtritshme.

 

Në këtë frymë, i pari i BE-së në Kosovë dhe ministri i Ekonomisë dhe Ambientit u dakorduan të vazhdojnë takimet më shpesh, pasi natyra e MEA-së i lidh shumë në investimet dhe orientimet e programeve në të ardhmen.'