96 - Lajmet | MMPH

Lajmet

Plani I masave për përmirësimin e cilësisë së ajrit dhe gjendjes së mjedisit në kosovë

27/12/2016 - Hyrje Si rezultat i gjendjes së cilësisë së ajrit gjatë ditëve të fundit dhe diskutimit në mbledhjen e 121  të Qeverisë së Kosovës të mbajtur me 21.12.2016, ku janë diskutuar mundësitë e parandalimit të ndotjes dhe përmirësimin e cilësisë së ajri, është kërkuar shqyrtimi dhe miratimi i një plani të masave për zvogëlimin e ndotjes, ku do të përcaktohen veprimet afatshkurta, afatmesme dhe afatgjata, që duhet ndërmerren. Bazuar në përgjegjësitë institucionale dhe Ligjore, MMPH  ka përgatitur “Planin e Masave për përmirësimin e cilësisë së ajrit dhe gjendjes së mjedisit”.     Gjendja aktuale mjedisore Gjendja e ajrit në Kosovë me theks të veçantë në pjesën qendrore gjatë ditëve të fundit ka ...

më shumë
U.D ministri I mmph-së Ferat Shala priti në takim ambasadorin e Francës në Kosovë z. Didier Chabert

19/10/2016 - Ushtruesi i detyrës së Ministrit në Ministrinë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor z. Ferat Shala, në ambientet e MMPH-së ka zhvilluar sot takim me ambasadorin e Francës në Republikën e Kosovës z. Didier Chabert. Në takim u biseduan çështje të ndryshme që lidhën më fushën e mjedisit dhe planifikimit hapësinor, me theks të veçante diskutimi u përqendrua në çështjen e trajtimit të ujërave të zeza dhe menaxhimit të Parqeve Kombëtare. U.d Ministri Shala, falënderoj ambasadorin për bashkëpunimin dhe ndihmën që Franca ka dhënë për Kosovën në sektorin e Mjedisit, si dhe njoftoj atë më projektet dhe prioritetet e ministrisë dhe mundësit e bashkëpunimit të ndërsjellë.

më shumë

03/02/2016 -

më shumë